Versoepeling maatregelen per 28 april

De versoepeling van de coronamaatregelen geeft jongeren tot en met 18 jaar de ruimte voor sport- en bewegingsactiviteiten op verenigingsniveau, waaronder Scouting!

Dit betekent dat wij vanaf zaterdag 2 mei weer gaan draaien. Echter wel met extra maatregelen. Lees deze mail goed door en bespreek deze informatie ook met de kinderen.

Wij houden zo veel mogelijk de richtlijnen van Scouting Nederland aan.

Omdat er nog steeds een samenscholingsverbod geldt voor personen van 18 jaar en ouder mogen tijdens het draaien maar 3 leiding aanwezig zijn en mag maar een groep tegelijk draaien. Omdat wij niet zo groot zijn voegen we de Welpen en de Scouts hierom voor de komende tijd samen, zodat toch voor alle jeugdleden weer een wekelijkse opkomst is. Wij draaien dan ook van 14:30 tot 17:00. Voor de Welpen een halfuurtje later, voor de scouts een halfuurtje eerder.

Alle opkomsten zullen buiten op het veld achter het gebouw zijn, zodat we voldoende afstand kunnen houden. We mogen niet binnen draaien, maar je kunt natuurlijk wel gewoon naar de wc. Bij slecht weer kunnen we helaas geen opkomst houden en zullen we zoals afgelopen weken de mogelijkheid bieden om online te draaien.

Iedereen houdt zo veel mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar. Voor kinderen kan dit erg afstandelijk overkomen, maar we willen graag duidelijk maken dat dit natuurlijk niet met kwade bedoelingen is maar voor de gezondheid. We passen het programma hier ook op aan door bijvoorbeeld geen contactspellen te doen.

We vragen de kinderen zelf een flesje water of ranja mee te nemen. Wij mogen zelf namelijk geen drinken of eten aanbieden en zo kunnen we toch onze broodnodige drinkpauze houden.

Daarnaast verzoeken we ouders van kinderen die gebracht worden in de auto te blijven om het fysieke contact zo veel mogelijk te beperken.

Ben je verkouden of heb je koorts? Blijf dan thuis.

Daarnaast snappen we dat het voor de ouders op het moment ook erg druk is met kinderen die veel thuis zijn. Wij helpen graag! Ook Scouting Nederland adviseert om vooral vriendjes, vriendinnetjes, broertjes en zusjes uit te nodigen op de scouting. Iedereen is welkom! (Vanaf 6 jaar).

Tot slot komt het zomerkamp ook langzaam in zicht. Ook voor ons is het nog onduidelijk in hoeverre het zomerkamp door kan gaan. Scouting Nederland adviseert door te gaan met de voorbereiding, zodat we, als de maatregelen nog versoepelen, toch een supergaaf kamp neer kunnen zetten. Wellicht in aangepaste vorm. Begin juni zal hier meer duidelijkheid over komen.

Mochten er nog vragen zijn, bel, app of mail vooral. Veel vragen en antwoorden over de COVID-19 richtlijnen van scouting Nederland kun je vinden op: https://www.scouting.nl/nieuws/1856-vragen-en-antwoorden-over-scouting-en-het-coronavirus-covid-19